برنج از غلات پراهمیت میباشد که مردم سراسر دنیا آن را در وعده‌های غذایی مختلف استفاده میکنند. برنج انواع مختلفی دارد و در رنگ های گوناگونی یافت میشود. رایج ترین نوع برنج های مصرفی در جهان برنج سفید ، برنج قهوه ای و برنج قرمز میباشند. البته تفاوت این برنج ها تنها به رنگشان ختم نمیشود و این گونه‌های برنج از نظر خواص و مواد معدنی موجود نیز با یکدیگر تفاوت دارند. در ادامه به بررسی خواص و ترکیبات برنج قهوه ای خواهیم پرداخت.

برنج قهوه ای چگونه بدست می‌آید؟

دانه کامل برنج دارای چندین لایه می باشد. اگر فقط یک لایه خارجی آن را برداریم، آنچه نامیده می شود، برنج قهوه ای است. در اثر این فرایند، مواد مغذی موجود در برنج، به مقدار خیلی کم از بین می روند. حال اگر برنج قهوه ای آسیاب شود، مقدار زیادی از لایه های دانه برنج به همراه سبوس و مواد مغذی آن از بین می روند و آن چه باقی می ماند، همان برنج سفید است. در طی آسیاب کردن برنج قهوه ای و تبدیل آن به برنج سفید،۶۷ درصد ویتامین ب۳، ۸۰ درصد ویتامین ب۱ ، ۹۰ درصد ویتامین B۶ ، نصف منگنز، نصف فسفر، ۶۰ درصد آهن و تمامی فیبرهای محلول و اسیدهای چرب ضروری موجود در آن از بین می روند.

پیشگیری از دیابت

محققان دانشگاه هاروارد می‌گویند مصرف ۲ بار برنج قهوه‌ای در هفته از خطر پیشرفت دیابت پیشگیری می‌کند. این محققان پی برده‌اند با مصرف ۵۰ گرم برنج قهوه‌ای در روز، می‌توان از خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ تا ۱۶ درصد و نیز با مصرف دیگر غلات کامل مانند جو و گندم کامل، خطر ابتلا به این بیماری را تا ۳۶ درصد کاهش داد.

منبع منگنز

یک فنجان برنج قهوه ای، ۸۰ درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین می کند. منگنز به تولید انرژی از پروتئین و کربوهیدرات کمک می کند و همچنین در ساخت اسیدهای چرب نیز وارد عمل می شود. منگنز برای سلامت سیستم اعصاب و برای تولید هورمون های جنسی بسیار مهم است. منگنز جزء مهم آنتی اکسیدان می باشد که جلوی تخریب سلول را می گیرد. منگنز جلوی رعشه، ضعف روحی، جوش های پوستی و آسیب های لوزالمعده را می گیرد.

سرشار از فیبر است

برنج قهوه‌ای ۱۴ درصد از مقدار نیاز توصیه شده روزانه بدن به فیبر را که ماده غذایی مهمی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان روده و سینه محسوب می‌شود تامین می‌کند. مصرف فیبر خواص مفید بسیاری برای بدن دارد که سلامت دستگاه قلبی عروقی جزوی از آن‌ها است.

پیشگیری از چاقی

نتایج تحقیقات دانشگاه هاروارد حاکی از آن است نی که غلات کامل ازجمله برنج قهوه‌ای را در برنامه غذایی خود وارد کرده‌اند بسیار بهتر از دیگران توانسته‌اند به وزن ایده‌ال خود دست یافته و آن را نیز حفظ کنند.

تقویت استخوان‌ها

برنج قهوه‌ای منبع خوبی از منیزیم است – ماده معدنی که در سلامت استخوان‌ها نقشی اساسی دارد.

تنها مصرف یک پیمانه برنج قهوه‌ای، ۲۱ درصد از مقدار نیاز توصیه شده روزانه بدن به منیزیم را برطرف می‌کند.

برنج ,درصد ,قهوه ,مصرف ,قهوه‌ای ,منگنز ,برنج قهوه ,درصد ویتامین ,برنج قهوه‌ای ,مقدار نیاز ,نیاز توصیه منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

ostadan121 ویستا طرح پروفایل جدید تایلند و گردشگری انجمن تخصصي متـــــــــــــــــــالورژي پدافند غیر عامل دانلود آهنگ و فیلم fullseo تب و تاب (تحصیل)